Fleckviehstier E.G. Wolfgang kreeg vandaag zijn eerste fokwaarde op NVI basis. Wolfgang is als jonge stier getest in Nederland.

De positieve geluiden over de Wolfgang dtrs zijn bevestigd met een prima fokwaarde. Binnen de groep Fleckvieh stieren met een Nederlandse index op dubbeldoel basis is Wolfgang een prima melkvererver en een hoge eiwitpercentage stier. Omgerekend scoort hij +0,28% Eiwit op zwartbontbasis. Voor vetpercentage scoort Wolfgang +0,15% op ZB basis. 

E.G. Wolfgang vererft A2A2 Bèta-caseïne.

Twee opvallende kwaliteiten van de Wolfgang dtrs zijn de beste uiers en het hoge E% bij zijn dochters: die kwaliteiten heeft hij meegekregen van zijn moederlijn: de koefamilie van Wolfgang blinkt uit in hoge producties en opvallend hoge gehalten (moeder Romina 4,01 %E). Een ander kenmerk van de Romina familie (die ook BFG Manager en BFG Enrico voortbracht) zijn de ondiepe en goed aangehechte uiers.
De bezichtigde dochters van Wolfgang waren voor het overgrote deel voorzien van ondiepe, goed gevormde uiers en droog en correct beenwerk.
E. G. Wolfgang is gefokt door en in eigendom van Exciting Genes en wordt vermarkt door Reproplus NWF-NH en Reproplus WLN in de Reproplusgebieden. Voor meer informatie over de vermarkting zie de contact gegevens.
E.G. Wolfgang: eerste index!