Voor de meeste fokstieren geldt dat ze een wachtperiode met mannelijke soortgenoten doorbrengen. Dat zag er in eerste instantie ook zo uit voor Wolfgang.

 

Na het produceren van genoeg rietjes voor de proefperiode werd hij ondergebracht bij Jeroen Kloosterziel om zijn fokwaarde af te wachten. Daar had ie het best naar de zin in zijnĀ  stierenhok.

 

 

Totdat Gert en Jeroen met het idee kwamen om voor Wolfgang de stierendroom uit te laten komen: bij een koppel koeien lopen met de opdracht om zoveel mogelijk koeien drachtig te maken in een paar maanden tijd.

 

 

De veterinaire status van Gerts bedrijf was dik in orde en ondanks het feit dat er natuurlijk wat risico’s aan verbonden waren ging Wolfgang naar Mastenbroek. Om te dekken.

 

 

En hij deed flink zijn best. 35 nakomelingen, waarvan 11 vaarskalveren was het resultaat.

 

 

Die zijn nu allemaal nog op het bedrijf en de eerste vaarzen zijn pas in productie gekomen.

 

Alda maakte de foto’s van Wolfgang tussen de koeien in de wei. Die gewoon soepel meedraaide in de koppel en solidair met de dames in de melkstal stond (ook voor de brok)

 

Later meer nieuws. Met foto’s van meer afgekalfde dochters in de wei.

 

 

Dit is een van de eerste Wolfgang dochters die pas aan de melk is in Mastenbroek. Er zullen in totaal 11 afkalven. En daar volgt later verslag van.

 

Met dank aan Alda, Gert en Jeroen voor de goede zorgen.

 

Wolfgang bij Alda en Gert van der Weerd